Boerderij: Je wilt vooruit, maar hoe? Wees verzekerd van een goede investering.  - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

22 november, 2023

Boerderij: Je wilt vooruit, maar hoe? Wees verzekerd van een goede investering. 

Groene stroom opwekken is een goed verdienmodel, door de groeiende vraag naar duurzame energiebronnen. Deze ontwikkeling biedt kansen voor je bedrijf om te investeren, maar welke mogelijkheden zijn er voor jou?

Handelsmogelijkheden

Het landoppervlak in Nederland wordt door ruim twee derde gebruikt door boeren en tuinders, alleen het energiegebruik van landbouw is relatief beperkt. Heb je veel zonnepanelen en/of windmolens op je land waar groene energie wordt opgewekt en je hebt een grote aansluiting (liefst 500kVA of meer), dan is een handelscontainer een interessante financiële beslissing. Hiermee ga je energie handelen op het elektriciteitsnet om de stabiliteit van het net te ondersteunen. Er hangt aan deze dienst ook een mooie beloning.

“Rendement met gebruik van een handelscontainer hiervoor kan oplopen tot €260.000 per jaar met 1 megawatt (MW) “.

Eigen stabiliteit met een batterijsysteem

De wens om minder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet, is aanwezig. Onze batterijsystemen kunnen overtollige opgewekte energie opslaan die tijdens jouw piekuren worden geproduceerd door zonne- of windenergie. Wanneer je productie lager is dan de vraag, kun je jouw opgeslagen energie gebruiken om voor stabiliteit te zorgen of je verkoopt het tegen gunstige energieprijzen. Hierdoor ben je minder afhankelijk van externe bronnen.

Meerwaarde van duurzaam investeren

Het biedt jou de mogelijkheid om efficiënter om te gaan met eigen verbruik- en productie, wat extra inkomsten kan genereren door de verkoop van energie en het verhoogt de waarde van je grond. Door het investeren in een van deze twee systemen versterk je niet alleen je eigen bedrijf, maar draag je ook bij aan een duurzame toekomst. Het is een kans om op zowel financieel als ecologisch niveau rendement te behalen, terwijl je ook bijdraagt aan een schonere energietoekomst.

Vrijblijvend gesprek?

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht