Milieu en recycling - Big Ass Battery

Milieu en recycling.

Van batterijcel tot -container.

Schone energiebronnen.

Duurzame energieopslag.

Lithiumijzerfosfaat (LFP) batterijen, bekend om hun efficiëntie en duurzaamheid, spelen een cruciale rol in de overgang naar schone energiebronnen en duurzamere energieopslag. Niet voor niets zet Big Ass Battery in op duurzame, innovatieve batterijtechnologie met de ontwikkeling van moderne, hoogwaardige LFP-batterijen. Maar wat is de impact van Big Ass Battery en LFP-batterijen op het milieu? Een belangrijke vraag die een eerlijk antwoord verdient.

O, ja?

LFP-Batterijen: een duurzame keuze.

Een terechte vraag, is de batterij wel zo’n duurzaam alternatief? Ja. Om te beginnen kan de stroom op een duurzame manier worden opgewekt. Daarnaast zijn batterijen – vergeleken met fossiele brandstoffen – in nog twee opzichten in het voordeel. De belangrijkste troef is de zeer gunstige eigenschap van batterijen dat ze voor meer dan 90% te recyclen zijn. Bovendien is de techniek in batterijland volop in ontwikkeling, waardoor batterijen almaar duurzamer en minder belastend worden voor het milieu. Hieronder volgen enkele voordelen van LFP-Batterijen. Met eigen ogen zien? Maak een afspraak en kom langs in onze fabriek.

  • Lightning Een langere levensduur dan traditionele lithium-ionbatterijen.
  • Lightning Geen schadelijke materialen en giftige metalen zoals kobalt.
  • Lightning Hogere en uitstekende energie-efficiëntie; meer energie opslaan en afgeven met minder energieverlies.
  • Lightning 99,99% Brandveilig. Geen thermisch runaway gevaar. Door een intrinsieke stabiliteit zijn LFP-batterijen niet vatbaar voor oververhitting.
  • Lightning Recyclebaar voor 90% waardoor kritieke grondstoffen worden teruggewonnen zoals lithium, fosfor en grafiet.
Vraag vrijblijvend om advies

Na een lange levensduur.

Big Ass Battery en recycling.

We bouwen onze batterijcontainers volledig zelf, vanaf de cel met hoogwaardige componenten, in onze eigen fabriek. Door de modulariteit van ons accupakket is de container volledig demontabel, waardoor we ieder component kunnen recycleren. Hierdoor winnen we 90% van de grondstoffen terug, zoals lithium, fosfor en grafiet. Met deze grondstoffen worden nieuwe cellen geproduceerd.

Vrijblijvend informatie aanvragen

LFP vs. LFP: verschil zit in kwaliteit.

Moderne, hoogwaardige LFP-batterijen.

Met de toepassing van de beste LFP-batterijen, kiest Big Ass Battery voor energieopslagsystemen die brandveilig zijn en langer meegaan dan de meest gebruikte lithium-ion batterijen – zónder verlies van performance. En daarmee voor een minimale impact op het milieu. Maar wat maakt onze batterijen dan van zo’n hoogwaardige kwaliteit?

 

Modulariteit

De modulariteit van ons accupakket maakt het volledig demontabel, waardoor het nagenoeg in z’n geheel te recyclen is. Na 15 tot 30 jaar trouwe dienst is het dus mogelijk om de batterijcellen te recyclen, waardoor tot 90% van de kritische grondstoffen – lithium, fosfor en grafiet – kan worden teruggewonnen, waarvan weer nieuwe cellen kunnen worden geproduceerd. Ook voor de overige materialen van het accupakket en batterijsysteem geldt dat ze volledig kunnen worden gerecycled.

 

Cilindercellen

LFP-batterijen kunnen variëren in vorm en samenstelling. Dit type batterij komt in een drietal vormen: de cilindrische cel, de prismatische cel en de zakcel (pouch). Waar de cilindervorm voor zich spreekt, heeft de prismatische cel de vorm van een balk en de zakcel een platte zakvorm. Omdat wij gebruik maken van cilindercellen in plaats van prismatische cellen, is er sprake van meer individuele cellen samen die zich gedragen als één cel. Door de overvloed aan cellen heeft mogelijke uitval van één cel nagenoeg geen invloed op de capaciteit (of: eindgebruiker). Wordt gebruik gemaakt van de twee alternatieven, veelal bestaande uit twee tot vier cellen, dan is de kans op uitval bij één slechte cel groter.

Waar elke cel een eigen zekering heeft, is de cilindervorm bovendien veiliger. In het geval van de prismatische- en zakcel geldt daarentegen het ‘kerstlampjes-effect’: valt er één cel uit, dan valt alles uit – weliswaar afhankelijk van de opbouw.

 

Pure grondstoffen.

Door bij de samenstelling van de batterijen te kiezen voor de puurste grondstoffen, kunnen we veel levenscylci garanderen, en tevens zorgen voor een lage interne weerstand in het pakket – wat voorkomt dat deze bij een hoge belasting snel opwarmt. Ook in het geval van warmte-ontwikkeling zijn cilinderbatterijen in het voordeel, waar ze gemakkelijker warmte kunnen afvoeren omdat er ruimte is gehouden tussen elke individuele cel.

Vraag hier een offerte aan.

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht