Onze batterijcontainer met fast charging Fast charging - Big Ass Battery

Fast charging

Super snel laden op de bouw of naast de (snel)weg.

In de bouw of naast de (snel)weg.

Innovatieve laadpunten.

In de bouw wordt dagelijks zeer veel energie verbruikt. Dit kost meestal een vermogen aan stroom. Er zijn bovendien niet altijd de nodige stroomvoorzieningen op de bouwplaats aanwezig. Dit komt doordat de gebieden vaak afgelegen zijn. Elektra voor de bouw leveren, is een ingewikkelde klus. Gelukkig zijn er grote accu’s in opkomst. Ze worden steeds vaker op bouwterreinen ingezet. De zogeheten “Fast charging technologie”, kan onder andere elektrische bouwmachines opladen. Fast charging wordt met geavanceerde Big Ass batterijen uitgevoerd. Deze superbatterijen worden steeds vaker door bedrijven ingezet.

Een fast charger is een innovatief oplaadpunt. De snellader bestaat uit 10 voet-containers met batterijen, die uit lithium, ijzer en fosfaat bestaan. Bovendien zijn de batterijcontainers brandveilig en hebben ze een veel langere levensduur dan lithium-ion batterijen. De Big Bass Battery is bovendien slim, omdat deze over een speciaal energiemanagementsysteem, 4G-internet en GPS beschikken. De werkzaamheden verlopen met deze mobiele laadcontainers soepeler en er is minder uitvaltijd op de bouwplaats. Hoe kan zo een laadpunt op een bouwterrein worden gebruikt? Dat lees je hier.

Uitgelegd.

Wat zijn laadcontainers?

Een fast charger beschikt over een hoog volume. Ze zijn speciaal voor zogeheten “stroomvreters” ontworpen. Ze worden bijvoorbeeld voor elektrische voertuigen en draagbare energiecentrales ingezet. Ze kunnen, binnen een korte tijd, een zeer hoog vermogen aan stroom leveren. Daardoor zijn ze een stuk effectiever dan een traditioneel oplaadpunt. Bouwvoertuigen zijn meestal op te laden terwijl de machinist een kopje koffie drinkt. Ze kunnen dus, in de meest uitdagende omstandigheden, snel elektriciteit leveren.

Lees het artikel

Super slim en (brand)veilig.

Betrouwbare stroomvoorzieningen.

Een Big Ass oplaadpunt heeft meerdere voordelen. De snellader is betrouwbaarder dan andere laadmogelijkheden. Slechte weersomstandigheden hebben geen invloed op deze stroomvoorzieningen. Bovendien zijn calamiteiten, waardoor er langdurige stroomonderbrekingen zijn, met een Big Ass laadpunt uitgesloten.

De Big Ass batterij is bovendien duurzaam. De invloed op het milieu is zeer klein. Dit komt doordat de snellader minder emissies produceert dan andere stroombronnen. Er worden geen verbrandingsmotoren gebruikt, waardoor er geen luchtverontreinigende stoffen in de atmosfeer worden vrijgegeven.

Is het de investering waard?

Een batterijsysteem aanschaffen

Van de voordelen van een energieopslagsysteem ben je inmiddels overtuigd. Maar de aanschaf is een tweede. Is het de investering waard? En voor welk systeem moet je kiezen?

Als hulpmiddel hiervoor is de zogenaamde ‘Levelized cost of storage’ (LCoS) geïntroduceerd. Deze maatstaf maakt het mogelijk om verschillende opslagtechnologieën vanuit economisch perspectief objectief met elkaar te kunnen vergelijken.

Benieuwd naar wat de LCoS in jouw situatie doet? Wij helpen je bij de berekening van je gewenste aanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Vraag vrijblijvend om advies

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht