Peak shaving - Big Ass Battery

Peakshaving

Een betere afstemming van vraag en aanbod.

Bespaar geld, uitstoot en energie.

Peakshaving.

De stroombelasting is nooit constant en op sommige momenten piekt het stroomverbruik. Bijvoorbeeld bij het gebruik van zwaar materieel op een bouwplaats. Onze krachtige batterijen maken peak shaving mogelijk: een betere afstemming van vraag en aanbod. Dankzij deze techniek zijn hogere piekbelastingen geen probleem.

Peak shaving is een begrip dat hoe dan ook meer uitleg verdient. Wat is het, wat betekent piekbelasting opvangen en hoe kan een energieopslagsysteem van Big Ass Battery daarbij helpen? Hieronder lees je alles wat je moet weten.

Wisselende stroombelasting opvangen.

Wat is peak shaving?

Peak shaving is een vorm van energiebeheer die erop gericht is om pieken in de stroombehoefte te voorkomen of toch af te zwakken.

Een andere term voor peakshaving is ook wel load shedding en het omvat alle technieken die men kan gebruiken om de belasting van het stroomnet te verminderen. Dit kan bijvoorbeeld door apparatuur met een hoog gemiddeld energieverbruik uit te schakelen of door een plaatselijke energiebron toe te voegen. Een Big Ass Battery is daar een voorbeeld van.

Hoe werkt peak shaving?

Kort gezegd verwijst peakshaving naar het proces waarbij de lokale opslag van energie aangewend wordt om de algemene belasting op het elektriciteitsnet te verlagen. Het kan hierbij gaan om plaatselijke systemen voor energieopslag, maar ook bijvoorbeeld generatoren of aggregaten die op fossiele brandstof werken.

In de meeste gevallen wordt peakshaving toegepast in grootschalige situaties zoals bij bedrijven of commerciële stroomverbruikers.

Het uiteindelijk doel van peakshaving? Natuurlijk piekbelasting verlagen, maar er ook voor zorgen dat je op momenten met een lagere stroomcapaciteit toch over voldoende krachtstroom beschikt om je elektrische apparaten aan te drijven. Dat is precies wat een Big Ass Battery voor je kan doen, zowel op kleine als op grote schaal.

Het verschil tussen load shifting en peak shaving

Als je informatie opzoekt over het beheer van energie en de opslag daarvan in een bedrijf, kan er nogal wat verwarring ontstaan over verschillende termen, waaronder peak shaving en load shifting. Wat is nu het verschil?

Bij load shifting wordt een stukje van de piekbelasting verschoven naar een moment waarop het iets rustiger is en waarop elektriciteit goedkoper is. Aan de andere kant verandert de hoeveelheid stroom die je van het net haalt niet.

Het voordeel van peakshaving is dan weer dat de piekbelasting opvangen mogelijk is door een externe energiebron of een energieopslagsysteem toe te voegen. Het resultaat is dat alle benodigde elektrische apparatuur altijd kan blijven werken, terwijl de uiteindelijke kosten toch niet hoger liggen.

Reduceer kosten en uitstoot met mobiele batterijen.

Peakshaving met Big Ass Battery.

Van piekbelastingen op met krachtige mobiele batterijsystemen van Big Ass Battery. Onze batterijsystemen zijn compacte 10-voetscontainers met moderne hoogwaardige batterijen. Door toepassing van de beste LFP-batterijen (lithium-ijzer-fosfaat) zijn onze energieopslagsystemen brandveilig en gaan langer mee dan de meest gebruikte lithium-ion-batterijen. Zónder verlies van performance. Want in tegenstelling tot vele andere batterijcontainers kun je de capaciteit van onze batterijen voor de volle 100% gebruiken. What you see is what you get!

Het slimste jongetje van de klas.

Batterijtechnologie van de hoogste plank.

De Big Ass Battery is altijd up-to-date en voorzien van de nieuwste technieken en software. Hiermee streven we naar een lange levensduur en een hoge kwaliteit. Al onze energieopslagsystemen beschikken over een energiemanagementsysteem, 4G en GPS.

Als klant heb je toegang tot een eigen online portal. Zo heb je real-time inzicht in de prestaties van de Big Ass Battery. Op afstand kijken wij met je mee en pushen de nieuwste updates. We voeren preventief onderhoud uit en kunnen eventuele problemen opsporen en op afstand oplossen.

Is het de investering waard?

Een batterijsysteem aanschaffen

Van de voordelen van een energieopslagsysteem ben je inmiddels overtuigd. Maar de aanschaf is een tweede. Is het de investering waard? En voor welk systeem moet je kiezen?

Als hulpmiddel hiervoor is de zogenaamde ‘Levelized cost of storage’ (LCoS) geïntroduceerd. Deze maatstaf maakt het mogelijk om verschillende opslagtechnologieën vanuit economisch perspectief objectief met elkaar te kunnen vergelijken.

Benieuwd naar wat de LCoS in jouw situatie doet? Wij helpen je bij de berekening van je gewenste aanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Vraag vrijblijvend om advies

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht