Energieopslag - Big Ass Battery

Energieopslag

Voor groene batterijstroom en duurzame energie.

Groene stroom van duurzame energiebronnen.

Energieopslag.

Organisaties en bedrijven zijn steeds meer geïnteresseerd in het gebruik energieopslag. Met name de kostenbesparingen en de voordelen voor het milieu die deze super batterijen bieden trekt mensen aan. Big Ass Battery levert batterijen die gebruikt worden om energie op te slaan die geproduceerd wordt door duurzame energiebronnen, zoals bijvoorbeeld zonnepanelen of windturbines. Deze grote batterijen zijn de afgelopen jaren een steeds populairdere oplossing geworden voor energieproblemen. Dit is natuurlijk vooral vanwege hun vermogen om bij te dragen aan de overgang naar duurzame energie, maar ook door de vele voordelen die Big Ass Battery biedt als energieopslag.

Brandveilig en slim.

Energieopslagsysteem van Big Ass Battery.

De belangrijkste toepassing van de batterijen van Big Ass Battery is om energie op te slaan die wordt geproduceerd door duurzame energiebronnen. Deze batterijen werken door het opslaan van de elektrische lading in chemische stoffen, die worden opgeslagen in batterijcellen. De chemische stof die wordt gebruikt in de batterij ligt aan het specifieke type. Big Ass Battery gebruikt LFP-batterijen (lithium-ijzer-fosfaat). Dit betekent onder andere dat de batterijen van dit type brandveilig zijn en langer meegaan dan de populaire lithium-ion-batterijen.

De energie die wordt geproduceerd door hernieuwbare energiebronnen is vaak onvoorspelbaar en afhankelijk van veel dingen(zoals bijvoorbeeld weersomstandigheden). Door de energie die wordt opgewekt op te slaan, gaat deze niet verloren. Denk aan bijvoorbeeld zonnepanelen: tijdens de piekuren van de zon kan er meer energie worden opgewekt dan er op dat moment wordt verbruikt, terwijl na zonsondergang de energiebehoefte juist hoger ligt dan de opwekking, je loopt dus risico dat je energie verspilt die je later nog nodig hebt. De Big Ass Battery helpt je om dit te voorkomen; door de energie op te slaan, kan de opgewekte energie op een later tijdstip worden gebruikt, wanneer er minder of zelfs geen energie wordt geproduceerd.

Voor de toekomst.

Big Ass Battery helpt het milieu.

Door de batterijen van Big Ass Battery te gebruiken als energieopslag, kunnen deze batterijen helpen om de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen van jouw organisatie en bedrijf te verminderen. Zo wordt jouw energiegebruik een stuk duurzamer. Door de opslag van duurzame energie, hoef je namelijk minder energie uit fossiele brandstoffen te gebruiken. Brandstoffen zoals aardgas, steenkool en olie, wiens gebruik berucht is voor het negatieve effect dat het heeft op het milieu en klimaatverandering. Zo draagt de Big Ass Battery bij aan een mooiere, gezondere planeet.

Slimme technologie.

Big Ass Battery bespaart energiekosten.

Het gebruik van Big Ass Battery batterijen kan leiden tot lagere energierekeningen. Door de opgeslagen energie te gebruiken, in plaats van energie van het energiebedrijf te kopen, kan je besparen op je energiekosten. Ook kun je ervoor kiezen om je opgeslagen energie aan het net te verkopen.

Een recente ontwikkeling op bij Big Ass Battery is de toegenomen integratie van Smart technologieën. Met deze toename van slimme technologieën wordt het gebruik van de batterijen steeds meer geoptimaliseerd, waardoor ze steeds aantrekkelijker worden voor organisaties.

Onafhankelijk.

Betrouwbare energievoorziening on- en off-grid

Een ander voordeel van het gebruik van Big Ass Battery als een energieopslag is dat het je een stabielere energievoorziening kan bieden; het biedt organisaties de mogelijkheid om meer zelfvoorzienend te zijn. De opslag van energie zal de piekbelasting op het energienetwerk verminderen, wat kan leiden tot minder stroomstoringen. Ook kan een Big Ass Battery functioneren als een uninterruptible power supply (UPS). Waardoor je, zelfs als er wel stroomstoringen gebeuren, er zeker van kan zijn dat het bedrijf nog steeds toegang heeft tot elektriciteit. Dit geeft organisaties een gevoel van zekerheid, ook wanneer het stroomnet onstabiel is.

Big Ass Battery kan zelfs gebruikt worden voor off-grid oplossingen, door energie op te slaan die je zelf produceert via groene energiebronnen. Zo zijn organisaties veel minder afhankelijk van het reguliere elektriciteitsnet.

Is het de investering waard?

Levelized Cost of Storage (LCoS)

Van de voordelen van een energieopslagsysteem ben je inmiddels overtuigd. Maar de aanschaf is een tweede. Is het de investering waard? En voor welk systeem moet je kiezen?

Als hulpmiddel hiervoor is de zogenaamde ‘Levelized cost of storage’ (LCoS) geïntroduceerd. Deze maatstaf maakt het mogelijk om verschillende opslagtechnologieën vanuit economisch perspectief objectief met elkaar te kunnen vergelijken.

Benieuwd naar wat de LCoS in jouw situatie doet? Wij helpen je bij de berekening van je gewenste aanvraag. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan.

Lees meer over de Levelized Cost of Storage

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht