Software - Big Ass Battery

Software.

Altijd voorzien van duurzame krachtstroom.

Geïnspireerd door grootsheid en innovatie.

Software.

Wij doen niet aan valse bescheidenheid. Met trots presenteren wij de slimste batterij: Big Ass Battery. Hoewel Smart Ass Battery een inkopper was, had het de lading niet gedekt. Want naast smart, is de Big Ass Battery snel, sterk, duurzaam, veilig – en oneindig schaalbaar. Net als de mogelijkheden. ‘Big’ dus. Geinspireerd door grootsheid, de stuwende kracht van waaruit de continue innovatie zich ontvouwt.  Het neusje van de zalm onder de batterijsystemen.

Gedreven door innovatie

Een Big Ass Battery op de bouwplaats is als een luxe auto op je oprit. Die mag gezien worden! Laat je niet misleiden door het compacte formaat van deze batterij, want de grootsheid zit ‘m in de slimste software gecombineerd met A-merk hardware – de kracht, en daarmee het hart van de Big Ass Battery. Daarmee staat Big Ass Battery garant voor een langdurige, duurzame werking en hoge kwaliteit.

Gedreven door innovatie durven we wel te zeggen dat we het slimste jongetje van de klas zijn – en willen blijven. Stoer genoeg om hier hard voor te werken. Eindeloos te blijven innoveren op softwareniveau. Altijd up-to-date en slimmer dan morgen. Voorbereid op de toekomst.

Het slimste jongetje van de klas.

Datagedreven.

Gedreven door data is Big Ass Battery in staat om grootse – ongelofelijk slimme – prestaties te leveren. Voor ons revolutionaire energieopslagsysteem vertaalt zich dit in de volgende Unique Selling Points:

  • Lightning Automatisch schakelen naar andere modi
  • Lightning Volledig off-grid met een Generatorset (Genset)
  • Lightning Efficiënt extra vermogen leveren bij netverzwaring
  • Lightning Machine learning: laden en leveren op basis van percentage verwachte zonne-energie en variabele energietarieven
  • Lightning Batterij als verdienmodel
Vraag vrijblijvend om advies

Explained.

Software features.

Automatisch schakelen naar andere modi

Mocht de spanning onverhoopt wegvallen, dan blijft de Big Ass Battery  onverstoord leveren en de continuïteit gewaarborgd. Komt de netspanning weer terug, dan schakelt Big Ass Battery vice versa ‘geruisloos’ weer over op het net. Vergelijkbaar met een UPS (Uninterruptible Power Supply). Anders dan bij andere systemen, verloopt dit proces bij Big Ass Battery zonder tussenkomst van omvormers – en daarmee zonder verlies van performance.

Volledig off-grid met een Generatorset (Genset)

De Big Ass Battery functioneert volledig off-grid. Je kunt er zelfs voor kiezen om de batterij off-grid een (waterstof)generator te laten aansturen om deze bij te laten laden wanneer nodig. Via het menu kun je gemakkelijk bepalen hoe de batterij ‘communiceert’ met de generator. Je kunt tot op de minuut nauwkeurig instellen wanneer de batterij automatisch opgeladen moet zijn of juist moet gaan laden.

Efficiënt extra vermogen leveren bij netverzwaring

Wordt de batterij geplaatst tussen de hoofdaansluiting en de afnemer, dan kan de batterij voorzien in extra vermogen. Waar het vermogen niet eerst via omvormers gaat, zal de Big Ass Battery enkel het extra gevraagde vermogen leveren. Zeer efficiënt in vergelijking tot batterijsystemen van concurrenten, die in prestatie verliezen door tussenkomst van omvormers. Voor Big Ass Battery geldt ‘what you see is what you get’. Input is output. Technisch gezien weliswaar een hoofdbreker. Dus hoe onze smart asses dit bouwen is uniek. Bidirectioneel bijvoeden indien nodig doet de truc – waarbij een efficientie wordt behaald van 98%. Dit kost bij ons geen extra energie, waardoor we de concurrent aftroeven met lagere energiekosten.

Machine learning: laden en leveren op basis van percentage verwachte zonne-energie en variabele energietarieven

Zijn er zonnepanelen geïnstalleerd aan de afnemende kant, dan detecteert de batterij zelf wanneer er energie aan het net wordt teruggeleverd. Voordat de overcapaciteit wordt teruggeleverd, zal de batterij eerst opladen zodat de ‘normaal’ teruggeleverde energie eerst zelf gebruikt kan worden. Op basis van machine learning rekent de batterij zelf uit tot welk percentage deze maximaal geladen mag worden om nog ruimte over te houden voor de te verwachten zonne-energie. Over efficiency gesproken!

Onze krachtpatser kan zelfs bepalen wanneer deze gaat laden op basis van variabele energietarieven. Zo kan de batterij niet eerder laden dan wanneer de tarieven laag zijn – en terugleveren wanneer de tarieven hoog zijn. Zelfs op door jou vooraf ingestelde tijden. De basisbehoefte is hierbij altijd leidend en heeft daarom voorrang. Big Ass Battery zet in op peakshaving; een vorm van energiebeheer gericht op het opvangen van pieken in stroombehoefte, waarbij krachtstroom slimmer wordt gebruikt.

Batterij als verdienmodel

Door het gebruik van slimme algoritmes wordt de Big Ass Battery tevens een interessant verdienmodel – en daarmee in feite een ‘handelsbatterij’. Waar elke kWh slim wordt benut, laden en terugleveren gebeurt op basis van variabele energietarieven, verdient de investering in een Big Ass Battery zich op den duur zelfs terug. Win-win!

Met of zonder druk op de knop.

Slimme bediening.

Alles klopt aan het hart van Big Ass Battery. Voorzien van smart control is de batterij in staat om realtime verbinding te maken en via interface te communiceren met bestaande infrastructuren. Voor een kloppend hart, is het essentieel dat de batterij een geïntegreerd onderdeel vormt van het samenspel tussen groene opwekking, de vraag van consumenten en industrie en het elektriciteitsnet.

Digital excellence.

Hoe je bestaande infrastructuur ook is ingericht, Big Ass Battery wordt geleverd met een diversiteit aan interfaces en functies. Op aanvraag is het aanbod nog groter.

Van een Big Ass Battery mag je dan ook iets verwachten:

  • Lightning Op afstand bedienbaar: realtime inzicht via online klantportaal
  • Lightning Data gedreven
  • Lightning Data over alle componenten
  • Lightning Regelen met een druk op de knop
Vraag hier een offerte aan

Explained.

Slimme bediening.

Voor een duurzame en langdurige werking.

Top-notch components.

Slimme software en top-notch hardware gaan bij Big Ass Battery hand in hand. Om een duurzame en langdurige werking van onze batterijsystemen te garanderen, kiezen we – met A-merk hardware als vanzelfsprekendheid – voor kwaliteit boven kwantiteit.

Vraag hier een offerte aan.

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht