Boerderij: Haal het maximale eruit!  - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

13 december, 2023

Boerderij: Haal het maximale eruit! 

Energieopslagsystemen dragen bij aan het optimaliseren van het eigen verbruik van jouw bedrijf. Dat wil zeggen dat je jouw eigen opgewekte (groene) energie zal opslaan in een grote batterij om deze later te gebruiken wanneer je het nodig hebt. De batterij brengt overigens meerdere voordelen en oplossingen met zich mee, die bijdragen aan jouw bedrijf. Enkele van de vele voordelen en oplossingen zijn;

  • Eigen duurzame energie opwekken en zelf efficiënt gebruiken
  • Op goedkope momenten energie inkopen via een variabel energiecontract
  • Een goed verdienmodel met hoog rendement
  • Geen negatieve transportindicatie
  • Subsidie voor energie-investeringen
  • Positieve impact op jouw bedrijf

Door meer uit je eigen productie te halen, bespaar je energie. Ook kun je variabel energiecontract afsluiten, zo kun je op goedkope momenten energie inkopen en deze op de kostelijke momenten gebruiken. Op die manier ontwikkel je een extra verdienmodel.

Het heeft positieve impact op jouw bedrijf, je portemonnee en een positieve impact op de energietransitie. Met een energieopslagsysteem draag je bij aan de stabiliteit van het net en op de toekomst.

Om het maximale rendement voor je bedrijf te halen, kan het verkrijgen van subsidies een essentiële rol spelen bij de investeringsbeslissing. Er zijn beschikbare subsidies voor onder andere de agrarische sector waar je aanspraak op kunt maken zoals de Energie-investeringsaftrek (EIA) of de Energie-Efficiëntie Glasbouw (EG).

Bij Big Ass Battery hebben wij de expertise om je in contact te brengen met de partijen die je kunnen helpen bij het benutten van deze subsidies. Je kunt op deze manier optimaal profiteren van de voordelen die energieopslagsystemen te bieden hebben. Zo haal je het maximale eruit voor jouw bedrijf!

Afbeelding Vrijblijvend gesprek?

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht