Boerderij: Meer mogelijkheden dan alleen het gebruik van zonnepanelen. - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

19 februari, 2024

Boerderij: Meer mogelijkheden dan alleen het gebruik van zonnepanelen.

Het is opvallend dat meer dan de helft van de Nederlandse boeren zonnepanelen heeft geïnstalleerd, zowel op daken als op het land. Tijdens de lente- en zomermaanden leveren de zonnepanelen meer energie op, meestal meer dan wat de boer daadwerkelijk verbruikt. Deze overtollige opgewekte energie kan worden teruggeleverd. Met behulp van geavanceerde energieopslagsystemen, zoals de Big Ass Battery, kun je overtollige energie opslaan voor later gebruik. Dit stelt je in staat om de energie te benutten op momenten dat je meer stroom nodig hebt waardoor je jouw energievoorziening efficiënter en flexibeler kunt beheren.

De volgende stap binnen de energietransitie is naast het investeren in je bedrijf ook  het implementeren van energieoplossingen en het bevorderen van energie-efficiënte essentieel. Onze Big Ass Battery slaat overtollige opgewekte energie op die tijdens jouw piekuren worden deze geproduceerd door de zonnepanelen. Is je productie op het moment lager dan de vraag, dan kun je jouw opgeslagen energie gebruiken om voor stabiliteit te zorgen, waardoor je minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet.

Met de Big Ass Battery zijn er veel mogelijkheden, stiekem meer dan jij denkt.  Door zelf energie op te wekken, energie op te slaan en handelen met energie is het een extra interessant verdienmodel. Onze Big Ass Battery is smart, doordat zij voorzien zijn van een energiemanagementsysteem. Je krijgt toegang tot je eigen online portal, waardoor je continue real-time inzicht hebt in de prestaties van je energieopslagsysteem. De status van de batterijopslag kan je op afstand monitoren en rapporteren. Ontdek de kracht van een Big Ass Battery!

Meer weten?

Afbeelding

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht