Boerderij: Benut slim en optimaal je opgewekte energie - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

15 januari, 2024

Boerderij: Benut slim en optimaal je opgewekte energie

Het opwekken en het besparen van energie is belangrijk binnen de agrarische sector en door het investeren in een groene en winstgevende oplossing, benut je beter je opgewekte energie. De motivatie om kosten te besparen is key, al helemaal om een verdienmodel te creëren met groene energie.

Er zijn verschillende slimme manieren om zelf opgewekte energie efficiënt te benutten. Hier zijn enkele suggesties;

  • Optimaliseren van je eigen opgewekte energie
  • Minder afhankelijk van het elektriciteitsnet
  • Stabiliteit op de stroomstoringen
  • Financiële besparingen

Door te investeren in een energieopslagsysteem, kunnen de bovengenoemde voordelen op lange termijn resulteren in een besparing, voornamelijk op financieel gebied. Als de elektriciteitsprijzen laag zijn, kun je je overtollige energie opslaan in onze batterij en gebruiken wanneer de prijzen hoog zijn of er zelfs geen energie wordt geproduceerd. Ook kun je de mogelijkheden hebben om de overtollige energie terug te leveren aan het elektriciteitsnet, waarbij energiemaatschappijen je een vergoeding betalen omdat je terug levert. Je kunt hierdoor een combinatie maken door eigen opgewekte energie zelf te gebruiken of bij te springen op de handelsmarkt.

De financiële besparing is niet alleen de kwestie van het benutten van opgewekte energie, maar ook het implementeren van slimme technologieën. Om de efficiëntie te optimaliseren speelt niet alleen de oplossing naar stabiliteit van de energievoorziening een rol, maar ook zal de flexibiliteit worden vergroot in de tijden van stroomstoringen. Het geeft meer betrouwbaarheid van de energievoorziening en oplossingen in het opslaan en terug leveren van energie.

Oók meer weten over de mogelijkheden? Als je een vraag hebt, laat die dan achter op het contactformulier. Er wordt zo snel mogelijk contact met je opgenomen.

Meer weten?

Afbeelding

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht