Remon Veraart nieuwe CEO Big Ass Battery - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

2 april, 2024

Remon Veraart nieuwe CEO Big Ass Battery

Remon Veraart, de nieuwe CEO van Big Ass Battery, is gestart met een duidelijke opdracht: het opschalen van het bedrijf zodat voldaan kan worden aan de steeds groter wordende vraag naar batterijen. Veraart, voorheen CEO bij een scale-up in zonnepanelen en managing director bij een toeleverancier voor windenergie, brengt een schat aan ervaring met zich mee naar zijn nieuwe rol.

Big Ass Battery, een bedrijf dat kobalt-vrije, industriële energieopslagsystemen produceert, heeft een snelle groei doorgemaakt sinds de start in 2021. De vraag naar hun batterijen, gebaseerd op de meest veilige lithium technologie is enorm gestegen, en met de nieuwe grotere productie capaciteit  in de nieuwe fabriek verwachten ze hun output dit jaar te verviervoudigen. Veraart geeft aan: “Het is belangrijk dat we deze groei realiseren met behoud van de cultuur die Big Ass Battery uniek maakt, het succes van ons product komt uiteindelijk door onze mensen.”

“In Nederland wekken we veel duurzame energie op, dat is prachtig maar ook een uitdaging,” aldus Veraart. Hij ziet Big Ass Battery als een cruciale schakel in het bewaren van opgewekte energie voor wanneer en waar dat nodig is. Big Ass Battery levert als het ware een  tijdmachine voor energie.

Het is duidelijk dat Veraart en zijn team een duidelijke visie hebben voor Big Ass Battery en vastbesloten zijn om het bedrijf een leidende positie te geven in de energie transitie. “Onze missie is om van de volgende generatie een emissie-loze generatie te maken, een missie die ons energie geeft,” besluit Veraart.

Over Big Ass Battery

De batterijsystemen van Big Ass Battery worden ingezet om de energietransitie te versnellen. Het bedrijf bestaat sinds 2021 en ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen volledig in eigen beheer vanaf de batterijcel tot een volledig systeem. Door de modulaire opbouw van de systemen en innovatieve software zijn de producten van Big Ass Battery slim, betrouwbaar en veilig.

Afbeelding

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht