Easy Engineering: Op weg naar een emissievrije toekomst - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

7 augustus, 2023

Easy Engineering: Op weg naar een emissievrije toekomst

Big Ass Battery is een Nederlandse fabrikant van slimme, veilige en duurzame energieopslagsystemen. Het bedrijf voorziet in een sterk groeiende vraag naar energieflexibiliteit en wordt geleid door een uitstekend managementteam dat in relatief korte tijd een winstgevend bedrijf heeft opgebouwd.

Het doel van Big Ass Battery is om de energietransitie te versnellen door slimme energieopslag te bieden die (lokaal) kan worden ingezet om vraag en aanbod van elektriciteit op elkaar af te stemmen. Big Ass Battery richt zich op de volgende branches: bouw/infra, industrie en zonne- en windparken, PV en handelaren.   

Hoe hebben ze dit bereikt?  De aanpak van het bedrijf begint met het gebruik van moderne, krachtige LFP-batterijcellen, van daaruit bouwen ze door tot een compacte en oneindig schaalbare 10-voets container. De slimme energieopslagsystemen van Big Ass Battery zijn brandveilig en hebben een lange levensduur zonder prestatieverlies. Naast dat compactheid, schaalbaarheid, veiligheid en duurzaamheid essentieel zijn, is er nog een ander voordeel dat ze bieden. Namelijk volledige 100% benutting van de batterijcapaciteit, waardoor klanten volledig kunnen profiteren van de energie die ze hebben opgeslagen.

Big Ass Battery activiteiten

Onze energieopslagsystemen bieden u diverse toepassingen waarbij er geen sprake is van uitstoot, brandstofkosten en geluidsoverlast. Wij bieden een duurzaam alternatief. Te weten door onze meest voorkomende toepassingen zoals energieopslag, snelladen, netvergroting, piekafvlakking, on- en off-grid en noodstroomvoorziening.

Big Ass Battery is door het gebruik van geavanceerde hardware en onze meest intelligente software de fast mover binnen de branche. Door ernaar te streven de slimste te zijn, combineren we hoogwaardige hardware met onze innovatieve softwareoplossingen.

The Big Ass Batteries 

  • The Box
  • The Container
  • The Fast Charger

Onze energieopslagsystemen hebben een garantie van 10 jaar of 10.000 cycli op de batterijpakketten.

Ons energiesysteem kan op verschillende niveaus worden beheerd. Bij een onverwachte stroomstoring zorgt de Big Ass Battery ervoor dat er zonder onderbreking stroom wordt geleverd, waardoor de continuïteit gewaarborgd is. Zodra de netstroom is hersteld, synchroniseert de Big Ass Battery automatisch van de eilandmodus terug naar de piekpoortmodus.

Bovendien werkt onze Big Ass Battery ook volledig off-grid. Je hebt ook de mogelijkheid om de batterij aan te sluiten op een generator om de batterij op te laden indien nodig. Daarbij wordt de laad- of starttijd van de accu tot op de minuut nauwkeurig gepland.

Peak shaving gaat over het efficiënt leveren van extra vermogen tijdens netversterking. Door een accu tussen de hoofdaansluiting en de verbruiker te plaatsen, zorgt deze voor extra stroom. De batterij levert extra stroom zonder eerst door omvormers te gaan, waardoor hij zeer efficiënt is.

Een belangrijk aspect is slim energiebeheer met behulp van slimme algoritmen. Door ontlading te laden op basis van verwachte zonne-energie en variabele energietarieven, detecteert de batterij zelf wanneer overtollige energie wordt teruggeleverd aan het net. Voordat de resterende capaciteit weer aan het net wordt geleverd, laadt de batterij eerst zichzelf op, zodat eerst de “normaal” geëxporteerde energie kan worden gebruikt. De batterij berekent ook het maximale percentage waarmee deze kan worden opgeladen, rekening houdend met de ruimte die nodig is voor de verwachte zonne-energie. De batterij kan bepalen wanneer hij moet worden opgeladen op basis van variabele energietarieven. Het kan beginnen met opladen wanneer de tarieven laag zijn en energie exporteren wanneer de tarieven hoog zijn. Door het gebruik van elke kWh te maximaliseren, kan de Big Ass Battery bijdragen aan een efficiënter energieverbruik.

De Big Ass Battery is op afstand bedienbaar en geeft real-time data-inzicht via het online klantenportaal. Klanten kunnen eenvoudig verbinding maken met het systeem via uw eigen gebruikersaccount en realtime inzicht krijgen in hun bedrijfsmiddelen. Het klantportaal biedt ook de mogelijkheid om machtigingen en toegang toe te wijzen aan verschillende personen, te bepalen wie het systeem kan zien en configureren en software-updates te pushen. Klanten ontvangen meldingen via e-mail of sms wanneer het systeem wordt verplaatst, zelfs na de locatie van het systeem en de opgegeven bewegingsradius.

Nieuwste producten:

  • Steeds meer capaciteit beschikbaar
  • Batterij wordt slimmer door onze software
  • Belang onderdeel energietransitie

Sinds onze oprichting in 2021 hebben we een sterke positie verworven op de markt voor energieopslagoplossingen. Als scale-up organisatie staan ​​we aan het begin van de introductie- en groeifase en de komende tijd zullen er grote veranderingen plaatsvinden.

Markttrends 

Bedrijven hebben het afgelopen jaar een stijgende energierekening gehad, waarbij het sluiten van de zaak gevolgen heeft. Het vraagt ​​om een ​​oplossing die het rendabel maakt en in stand houdt, zodat de deuren van de bedrijven open blijven. Organisatie wil duurzaam beleggen en er alles aan doen zodat ze niet sluiten, hierbij speelt de trend omtrent het creëren van slimme batterijen in combinatie met software een rol. Wij maken de slimste accu’s in combinatie met software, uiteindelijk is het idee dat er geen verdere aansturing nodig is, maar de accu past zich zelf aan.

Het verminderen van de CO2-uitstoot en het CO2-vrij bouwen in combinatie met de stikstofwet is cruciaal voor het verbeteren van de batterijtechnologie. Daarnaast is snelladen momenteel een opkomende trend in de markt en neemt de vraag toe. De uitdaging hierbij is dat er vaak een tekort is aan beschikbaar vermogen. Bovendien speelt de oorlog tussen Rusland en Oekraïne een rol, omdat deze de marktomstandigheden beïnvloedt.

Innovatieve producten

Software combinatie met de batterij is het meest innovatieve product en bovendien kostenbesparend. Door onze hard- en software te gebruiken, maken we de slimste batterijen en zijn we ook nog eens snel. Daarnaast zijn onze batterijen ook recyclebaar en demonteerbaar, zodat de batterijen na de levensduur gerecycled kunnen worden. 

Trends in 2024

  • Nog meer duurzaamheid
  • Gebruik van thuisbatterijen door particulieren
  • CO2 neutrale verbetering
  • Enorme groei van de markt

Meer nieuws?

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht