Boerderij: Voordelen door de energie technologie te omarmen - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

15 maart, 2024

Boerderij: Voordelen door de energie technologie te omarmen

De behoefte naar energie is hoog en er zijn verschillende factoren die de vraag beïnvloeden. Voortdurend zijn er ontwikkelingen van nieuwe technologieën en dit leidt tot een grotere afhankelijkheid van elektriciteit. Daarentegen wil je het liefst minder afhankelijk zijn van het elektriciteitsnet en jezelf kunnen voorzien van energie. Het is logisch om innovatieve oplossingen te vinden voor uitdagingen waarmee je wordt geconfronteerd, zoals het opslaan van je eigen opgewekte energie. Een van de meest veelbelovende ontwikkelingen op dit gebied is de opkomst van energieopslagsystemen op boerderijen. Hoewel er ook veel discussie over energieopslag gericht zijn op duurzaamheid en het verminderen van ecologisch voetafdruk, willen we hier juist de aandacht vestigen op de voordelen die boeren kunnen behalen door deze technologie te omarmen.

Energieopslagsystemen bieden mogelijkheden aan om bedrijfsvoering te optimaliseren en efficiëntie te verbeteren. Hier zijn enkele manieren waarop energieopslag het spel voor je kan veranderen;

  • Pieken opvangen in energievraag
  • Onafhankelijkheid van het elektriciteitsnet
  • Optimaliseren van zonne-energie
  • Financieel rendement behalen door energiehandel

Tijdens activiteiten zoals het bedienen van melkmachines of het koelen van opslagtanks voor producten, ervaren boeren vaak piekperiodes in hun energieverbruik. Het opslaan van energie tijdens periodes van lage vraag stelt hen in staat om deze opgeslagen energie te benutten tijdens piekuren. Dit resulteert in voordelen zoals het profiteren van lagere energietarieven en mogelijk zelfs het vermijden van piekbelasting tarieven.

Door het investeren in energieopslagsystemen kunnen boeren hun bedrijfsvoering optimaliseren en efficiëntie verbeteren. Energieopslag is niet alleen een milieuvriendelijke keuze, het is ook een slimme zakelijke zet voor boeren overal ter wereld tevens biedt het ook de opportuniteit om te handelen op de energiemarkt. Dit kan voor een goede financiële casus zorgen.

Meer weten?

Afbeelding

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht