Big Ass Battery verwelkomt Yard Energy als investeerder - Big Ass Battery
Graphic bolt
Terug

5 april, 2023

Big Ass Battery verwelkomt Yard Energy als investeerder

YARD ENERGY Group B.V. heeft een belang genomen in Big Ass Battery B.V., een Nederlandse hightech scale-up die energieopslagsystemen ontwikkelt en bouwt. Daarnaast stelt YARD ENERGY groeifinanciering ter beschikking. Big Ass Battery, gevestigd in Nuenen, Nederland, onderscheidt zich door haar innovatieve energieopslagsystemen die volledig in eigen beheer worden gebouwd.

YARD ENERGY en Big Ass Battery zijn beide Nederlandse bedrijven die een belangrijke rol spelen in de energietransitie. YARD ENERGY heeft veel ervaring opgedaan in de ontwikkeling en bouw van windenergieprojecten en heeft een brede investeringsportefeuille opgebouwd in scale-ups die een essentiële rol spelen in de energietransitie. Met deze participatie zet Big Ass Battery een volgende stap in de realisatie van haar groeiambities. Na de oprichting twee jaar geleden, is Big Ass Battery gereed om versneld op te schalen.

“Wij zijn erg blij met YARD ENERGY als partner”, zegt Guido de Jong, founder en CTO van Big Ass Battery. “De uitgebreide kennis en ervaring die YARD ENERGY inbrengt op het gebied van energieprojecten en de energietransitie is een waardevolle aanvulling op onze ambitie en visie om duurzame en veilige batterijtechnologie beschikbaar te maken. Dankzij de participatie van YARD ENERGY kunnen we onze marktpositie verder uitbouwen, sneller groeien, onze productiecapaciteit verder uitbouwen en het productaanbod beschikbaar maken voor een grotere doelgroep. Een mooie stap in het ondersteunen van de energietransitie.”

Lex Roukens, Partner YARD ENERGY Group: “Wij zijn onder de indruk van de ambities van het managementteam en de diepgaande kennis in de organisatie van batterijtechnologie. In combinatie met de zelf ontwikkelde, innovatieve energieopslagsytemen, de aansprekende klantenkring en de commerciële slagkracht zien wij grote kansen om Big Ass Battery te positioneren als een toonaangevende internationale speler in de energieopslag sector. Wij kijken uit naar een succesvolle samenwerking met het zeer gemotiveerde managementteam en grootaandeelhouder Hidden Gems Capital.”

Over Big Ass Battery

De batterijsystemen van Big Ass Battery worden ingezet om de energietransitie te versnellen. Big Ass Battery ontwikkelt en produceert energieopslagsystemen volledig in eigen beheer vanaf de batterijcel tot een volledig systeem. Door de modulaire opbouw van de systemen en innovatieve software zijn de producten van Big Ass Battery slim, betrouwbaar en veilig.

De technologie van Big Ass Battery richt zich met name op de bouw & infra, met als toepassing het opladen van elektrisch bouwmaterieel, bouwplaatsen voorzien van stroom als duurzaam alternatief voor dieselaggregaten en het snel opladen van EV’s (‘fast charging’). Ook richt Big Ass Battery zich op bedrijfspanden, de agrarische sector en zonneparken die zonne-energie willen opslaan en/of willen bijdragen aan beheersing van de onbalans in het elektriciteitsnet (netcongestie) – en om die reden energie willen verhandelen op verschillende markten. Big Ass Battery zet tevens in op bedrijfspanden die een te kleine netaansluiting hebben en behoefte hebben aan een netverzwaring (peakshaving).

Het portfolio van Big Ass Battery omvat kleine mobiele batterijsystemen vanaf 60 KW vermogen en 75 kWh opslagcapaciteit tot 10-voet containers met 1020 KW vermogen en ruim 1 MWh opslagcapaciteit, welke bovendien met elkaar geschakeld kunnen worden, waardoor de opslagcapaciteit onbeperkt is.

www.bigassbattery.com

Over YARD Energy

YARD ENERGY was tot 2021 een van de grootste private ontwikkelaars en investeerders in windenergie in Nederland en heeft meer dan 400 MW aan wind-op-land projecten gerealiseerd in Nederland, Finland en Polen. Het grootste gedeelte van deze portefeuille is verkocht aan Eurus Energy, onderdeel van de Toyota Groep. Naast haar eigen gerealiseerde projecten, investeert YARD ENERGY sinds 2020 strategisch in bedrijven en projecten met een focus op de energietransitie. Het eerste fonds dat volledig gefund is met eigen kapitaal, omvat 10 investeringen. Een volgend fonds gericht op de energietransitie is in de maak. Vanaf het tweede kwartaal 2023 zullen ook externe partijen benaderd worden om naast YARD ENERGY mee te investeren in dit fonds.

www.yardenergy.com

Afbeelding

Contact

Get in touch

Stuur ons een bericht